Bäst vinterdäck 2018

Posted: 8th oktober 2018 by Philip in Däcknyheter, Nyheter, Teknik, Tester

Går du och funderar över vilka vinterdäck du skall inhandla för den kommande vintersäsongen?

Här listar vi några vinterdäck som är kundfavoriter men även topptestade däck i motormagasin. Allt på ett ställe för att ta ett tryggt köpbeslut.

Låt oss börja med årets nykomlingar:

 

Michelin X-Ice North 4

Michelins senaste vinterdäck är ett dubbdäck fulladdat med dubb (över 250st). Däcket har hämtat en del teknologi från rallyscenen för att bemästra säker körning på is och snö. Dubbtekniken är helt ny och då jag personligen fått testköra däcket i Arvidsjaur i extrema vinterförhållanden så kan jag bara hålla med om att det är en säker och kontrollerad körning på samtliga vinterväglag.  Inför däcktesterna var det enda frågetecknet hur det stora antalet dubb skulle prestera på asfalt, en helt obefogat frågetecken då däcket placerade sig som etta i Aftonbladets stora däcktest 2018! Grattis till Michelin och grattis till er läsare som behöver nytt dubbdäck.

Kör du en elbil är oftast kupéljudet lite lägre och då kan komforten störas utav smattrande dubbljudet, något Michelin dock lyckats hålla nere i X-ice North 4. Äntligen ett dubbdäck till elbilar som heter duga!

 

Continenal VikingContact 7

Continentals nyhet för vintern 2018, ett friktionsdäck i världsklass! Ni som är namnkunniga inom däck känner säkert igen dess föregångare VikingContact 6 som var en stor favorit senaste åren.  VikingContact 7 ska leverera hela 7%  bättre handlingsförmåga vilket är ett stort lyft från ett redan välskapt däck. Med denna information så var det många som hade tippat dem som en favorit i däcktesterna och så blev det också. Däcket har lyckats få förstaplatsen i ViBilägare och Aftonbladets  friktionsdäcktest 2018.

 

Nokian Hakkapeliitta R3

Nokian skall inte vara sämre! Givetvis lanserar de också nytt till årets vintersäsong. Ett friktionsdäck med lågt rullmotstånd och ny mönsterdesign vilket förbättrar greppet på snö och is. Santliga nyheter i år är speciellt framtagna för den nordiska vinter och då Nokian säkerligen testar sina däck flitigt i norra Finland under utvecklingstiden är de inget undantag. Hakkapeliitta R3 är riktigt bra emot det lite slaskigare fenomnet som vi ofta upplever i städer. Bl.a har de utvecklat nya ”snöklor” som ökar greppet men även förbättrat skyddet mot vattnenplaning.

Hur det tagits emot i tester? De hamnade precis under VikingContact 7, på en andraplats i ViBilägare 2018. Inte illa!

 

Slut på däcknyheterna för i år… Givetvis har föregående års modeller uppdaterats med nya dimensioner och nyfärskt gummi från fabrikerna!

Goodyear UltraGrip Ice 2

UltraGrip Ice 2 har presterat väl senaste åren i däcktester och har i årets däcktest i ViBilägare visat att de fortfarande är att räkna med då de tog tredjeplatseni friktionsdäcktestet. Ni som läst texten ovan vet att det endast är två nyheter från 2018 ovanför på prispallen så helt klart ett riktigt fint bevis att de fungerar utmärkt i årets vintersäsong!

Pirelli Winter Ice Zero FR

Perfekta valet för de som kör i vårt nordiska klimat och efterfrågar hög grad av stabilitet och kontroll, samtidigt som man får en utmärkt körkomfort.

Pirelli Winter Ice Zero FR hamnade på en tredjeplats  i Aftonbladets däcktest 2018 för friktionsdäck vilket är riktigt bra gjort!

Hankook iPike Rs2 W429 

Även detta däck är en nyhet. Däcket presterande väl i årets däcktest med en tredjeplats i dubbtestet hos Aftonbladet.  Dubbtekniken i däcket är helt nytt och fungerar som så att det skapas en lite lucka under dubben för att den ska kunna tryckas in en bit i däcket för att bevara hållbarheten. Dubbarna skyddas även vid stillastående rattvridning då de har en liten bromsmatta runtom varje dubb. Denna matta är till för att skydda dubbarna de första 50 kilometrarna innan dubben tryckts in tillräckligt i däcket.

Helt klart ett dubbdäck att räkna med framöver!

 

 

Detta var bara några utav de topplacerade däcken, är ni intresserade utav att läsa mer så finns det en däcktestsummering på Bythjul.com/Däcktest