Nu ska sommardäcken sitta på bilen! Tyvärr finns det många som tycker att det här med däckbyte är krångligt. Därför har vi samlat några saker som är bra att tänka på.

För det första så bör du parkera bilen på plan mark och med ettans växel. Se för guds skull till att handbromsen är ikopplad! Annars kan det leda till tråkiga olyckor. Lätta sedan på hjulbultarna ett halvt varv innan du hissar upp bilen med en garagedomkraft. Här är det också väldigt viktigt att tänka på säkerheten. Viker sig domkraften så blir du platt som en pannkaka. Se därför till att ha en pallbock under bilen utifall domkraften skulle ge vika.

Smörj in hjulbultarna med lite fett innan du drar åt dem med en momentnyckel. Märk sedan de tidigare monterade däcken med höger, vänster, fram och bak för att hålla koll på rotationsriktningen inför nästa säsong.

Sen är du redo för sommaren! Kör försiktigt!