Våren har ännu inte riktigt gjort sin ankomst, men däremot så har de flesta bilmagasin nu publicerat sina sommardäcktester för 2018! Om du ännu inte köpt dina nya sommardäck så har du nu möjlighet att välja bland experternas favoriter. Aftonbladet, Råd&Rön, ViBilägare, ADAC, och Auto Motor & Sport publicerar årligen utförliga tester av både vinter- och sommardäck. Dels så testas däckens körsäkerhet på olika typer av underlag, inklusive vått och torrt, men även bromssträcka, slitstyrka, miljövänlighet, styrrespons, komfort etc.

Eftersom så pass många olika parametrar testas så kan du vara säker på att de däck som får toppbetyg verkligen är värda att investera i. Då man inte köper nya däck särskilt ofta så kan det definitivt vara värt att investera i ett par med hög kvalitet och prestanda. Självklart vill man även känna sig trygg bakom ratten – bromsstyrka och körsäkerhet är därför något du bör hålla extra utkik efter.

Här är några av favoriterna från årets sommardäcktester:

continental-contipremiumcontact5

CONTINENTAL CONTIPREMIUMCONTACT 5

Den här favoriten från Continental vann inte bara ViBilägares sommardäcktest 2018, utan även 2017 och 2016-års tester också! Med fokus på körsäkerhet på vått och torrt underlag, samt med en fantastisk bromsprestanda så är det inte konstigt att CONTIPREMIUMCONTACT 5 är en av Continentals toppsäljare!

Michelin-Pilot-Sport-4

MICHELIN PILOT SPORT 4

Michelin Pilot Sport 4 kom på första plats i både Aftonbladets och Auto Motor & Sports sommardäcktest 2018. Däcket har fått utmärkt betyg när det kommer till bromsegenskaper och kort bromssträcka. Ett utmärkt val för dig som prioriterar kvalitet och säkerhet!

Bridgestone-Turanza-T005

BRIDGESTONE TURANZA T005

Den här heta nykomlingen från Bridgestone har redan kammat hem priser i testerna! En tredjeplats i ViBilägare och en fjärdeplats i Aftonbladet är inte så pjåkigt! Bromsförmåga, kurvtagning och regn var klasserna som TURANZA T005 presterande allra bäst i.

Andra premiumdäck som gjorde bra ifrån sig i diverse svenska och internationella tester 2018 är: CONTINENTAL PREMIUMCONTACT 6, NOKIAN HAKKA BLACK, NOKIAN HAKKA BLUE 2, HANKOOK VENTUS PRIME 3 K125 och FIRESTONE ROADHAWK.

Läs mer om vilka däck som kom på andra och tredje plats på Bythjul.com, samt se tidigare års däcktestvinnare!