Garaget Sveriges mest onödiga rum

Posted: 22nd juli 2016 by Christofer in Uncategorized

 

Garaget har länge varit en plats för att parkera sin bil i, men hundratusentals svenskar använder idag utrymmet till helt andra saker. Enligt nya siffror från undersökningen BilPanelen parkerar en minoritet av svenska bilägare sin bil där. I stället används garaget som hobbyrum, förråd, verkstad eller gym. Det säger 1 046 bilister i nya Bilpanelen.

På frågan om hur ofta man har bilen i garaget säger enbart 33 procent av svenska bilister att de alltid parkerar bilen där. De övriga 67 procent låter den stå på gatan eller garageuppfarten. Garaget har därmed blivit Sveriges mest onödiga rum då över hälften använder det som verkstad (51 procent), förråd (50 procent) eller till ingenting alls (24 procent). Det visar senaste upplagan av BilPanelen som 1046 bilister har medverkat i. BilPanelen anordnas av Bythjul.com, Sveriges största nätbutik för däck och fälgar.

– Har man tillgång till ett garage är det bra om man förvarar bilen och bildäcken där. Din bil kommer att hålla sig hel och ren längre. För att inte tala om att bilförsäkringen blir billigare samtidigt som bilen blir mer svåråtkomlig för tjuven, säger Henrik Bjurhem, trafikexpert på Bythjul.com.

En anledning till att så få parkerar sin bil i garaget är att platsen används som förvaringsutrymme. Bilisterna berättar att man förutom att ha sin bil och sina bildäck där, förvarar även verktyg, cyklar och skräp.

Topp 8 – detta förvarar svenskarna i sitt garage (flervalsfråga):
1. Bilen/verktyg 71%
2. Däck 66 %
3. Cykel 46 %
4. Annat 32 %
5. Skräp 24 %
6. Motorcykel 16 %
7. Barnleksaker 13 %
8. Gamla möbler 8 %
9. Barnvagn 6 %

– Garaget blir lätt ett utrymme man glömmer bort, vilket är synd då det ofta är ganska stort. Det finns många smarta sätt att inreda så att man får mer användning för det. Ett tips för att få plats med bilen bland all förvaring är att markera, antingen med tejp eller färg, i golvet där bilen med marginal ska få plats. På så sätt kommer inget att ställas där, fortsätter Henrik Bjurhem.

Om Bilpanelen
Bilpanelen besvaras av kunder till Bythjul.com. Undersökningen är webbaserad och besvarades av 1 046 personer under maj månad 2016. Av dessa är 907 män och 131 kvinnor.