Förarlösa bilar – framtiden är här

Posted: 21st februari 2012 by Philip in Expertpanelen, Nyheter, Teknik, Tester

Det har talats mycket om förarlösa bilar sista tiden, däremot svårt att uppfatta något konkret i allt som sägs.
Vem tror ens att förarlösa bilar kommer existera inom 2020? Vågar man låta en dator sköta jobbet i trafiken medan vi f.d. förare nu endast blir passagerare som njuter av den fina vyn utanför vägbanan. Ska gränsen för vilka som får ”köra” bil sänkas i och med detta?
Ja, frågorna är många när man börjar fundera över dessa förarlösa bilar.

Vad man däremot vet med all säkerhet är att personer dör pga distraherade förare, enbart i USA miste 5474 personer livet i trafiken 2009 pga distraherade förare. Det är en väldigt skrämmande siffra som måste åtgärdas omgående enligt myndigheter, trafikorganisationer samt billtillverkare. Självklart månar vi alla om andras liv, och även många multinationella världsledande företag har börjat inse problemen med dödsantalen i trafiken.
Google har uppgett sig för att vara något utav en världsledande forskare inom förarlösa bilar.

Med tanke på att de precis blivit klara med Google Maps, (de har filmat vartenda gata i hela världen) så bör de ha tillräckligt med data för att implicera i sina förarlösa bilar.

Nedan följer en välgjord grafisk bild över förarlösa bilder. Jag låter bilder tala för sig själv, och självfallet kommer ni kunna läsa mer om förarlösa bilar då det blir ett allt hetare ämne i dagens elektroniska behovssamhälle.

Källa:
Grafik – www.DanielRosen.com
Samt www.mashable.com