Snön har börjat falla i Norrbotten

Posted: 7th oktober 2011 by Philip in Okategoriserade

Bilden togs natten till idag och är tagen från Aftonbladet.

Det har kommit in flera rapporter om snöfall i Norrbotten, under natten har det fallit mer än en centimeter snö. Bilister har kört fast, lastbilarna har inte fått grepp och därav fastnat på vägarna vilket lett till trafikkaos. Polisen uppmanar bilister att inte bege sig ut i onödan.

Det ligger för närvarande ett lågtryck över Norrbotten. Under natten har det fallit en stor mängd snö och regn vilket ställt till det i trafiken på platser i Norrbotten, bla på väg 45 vid Slagnäsområdet i Arjeplog där tre långtradare sitter fast. Plogbilar är påväg ut för att hjälpa till.

Även i Kiruna har det kommet ungefär en decimeter snö och polisen har gått ut med en uppmaning att inte ta bilen om möjligt.

SMHI har meddelat att snöfallet kommer fortsätta under dagen över delar av Norrbotten.