Lamborghini förare frias – körde för fort

Posted: 22nd november 2010 by Philip in Nyheter, Sport & Racing

Polisen kunde inte mäta hur snabbt Lamborghinin färdades fram.
En bilmekaniker i Australien har precis friats för fortkörning efter att ha påståtts kört i 160km/h.
Mekanikern friades eftersom polisen som förföljde honom inte hade någon möjlighet att mäta exakt hur snabbt det gick.

Mekanikern Leone Magstro hade nyligen fått in en Lamborghini som skulle på service, efter att mekanikern servat bilen så fick han en idé om att provköra värstingbilen innan ägaren till bilen hämtade den på verkstaden.
Dessvärre var detta inte en bra idé då polisen snabbt märkte av den snabba Lamborghini bilen, i en hastighet dem ansåg vara över hastighetsgränsen.
Polisen stannade tillslut bilen och myndigheten beslagtog bilen i 28 dagar, trots att bilen alltså inte ägdes av Leone Magstro.

I rätten åtalades han för att ha kört i hela 160km i timmen, men friades alltså helt från detta. Domaren Michael Wheeler ansåg att hastigheten polismännen angav inte kunde bevisas. Vittnen var inkallade till rättegången och dem hävdade att polisbilen inte kunde hålla samma hastighet som den snabba sportbilen. Därför ansåg domaren att polisen omöjligt kan ha gjort en korrekt mätning av hastigheten sportbilen färdades i.
Polismännens vittnesmål ansågs ärliga utav domaren, men det var inte tillräckligt med bevis för att få en fällande dom.
Bilmekanikern kom väldigt lindrigt undan med tanke på omständigheterna, däremot lär det dröja innan han tar en av sina kunders bilar på en provtur igen.

Källa: Aftonbladet.se

  • Hej, vet du vilken modell det är på bilden? 🙂

    • Stefan

      Det är en Lamborghini Murcielago som visas på bilden. Den ersatte modellen Diablo år 2002 och är den första modellen som byggdes efter att Audi köpt upp märket Lamborghini.