Nya Subaru Impreza Concept – ett riktigt bombnedslag!

Posted: 19th november 2010 by Philip in Nyheter

Subaru kallar konceptet "Confidence in Motion" och förhoppningsvis får vi se fler modeller i samma snygga design.

ALLA gapade nog på LA Auto Show när skynket åkte av Subarus nya conceptbil. Subaru som alltid förknippats med driftsäkra, fyrhjulsdrivna bilar med körglädje och nu verkar även det ytliga komma att ta en större roll. Isn’t she a beauty!

Subarus nya konceptbil ska visa företagets ambitioner och framtida formspråk, de kallar själva stilen för ”Confidence in Motion”. Ja, bilen uttrycker gott självförtroende med sin mjuka men samtidigt sportiga look som kännetecknar Subaru.

Under huven på Impreza Concept finner vi en tvåliters boxerfyra som matar sin kraft ut till alla fyra hjulen via en Lineartronic-låda, det vill säga en steglös CVT-låda. Maskinen är en del av den nya motorpalett som Subaru nu börjar portionera ut. Det är alltså samma typ av maskin som den 2,5-litersboxer som finns i nya Forester.

Subaru Impreza Concept mäter 4,52 meter på längden, 1,82 meter på bredden och 1,43 meter på höjden. Axelavståndet är 2,64 meter.

Se presentationen från mässgolvet i Los Angeles av Subaru Impreza Concept
[youtube]PU2HlgXh6-Q[/youtube]