Nokian vinter däck

Posted: 15th oktober 2010 by Philip in Säkerhet, Vinterdäck, youtube

För att slippa olyckor så är Nokian vinterdäck redo att jobba.

Friktionsdäcket Nokian Hakkapeliitta R vann vinterdäcktestet i klassen friktionsdäck som tidningen Vi Bilägare har gjort. ”Bra på det mesta”, sammanfattar tidningen resultatet.

[youtube]e1i9AJyMOEk[/youtube]

”Nokian bromsar bra och man kommer enkelt iväg på snöunderlag. Men framförallt är HKPL R mycket säkert att köra på snö. Det ger tydliga reaktioner på ratt och gas eller broms. Och det är progressivt. Man kan faktiskt bromsa i kurvor utan att tappa kontroll. Styrförmågan är mycket bra. Också på is bromsar däcket bra, är lätt att komma igång och också här är köregenskaperna i topp. Snömodd klarar Nokian utmärkt. Nokian klarar också torr asfalt bra. Det bromsar effektivt och har bra balans och klarar en undanmanöver så bra man rimligen kan begära av ett vinterdäck. Bränsleförbrukningen är lägst av de jämförda däcken. Hakkapeliitta R har sammantaget balanserade egenskaper och fungerar bra på alla underlag”, skriver Vi Bilägare.