Världens dyraste biltvätt

Posted: 27th augusti 2010 by Philip in Nyheter, youtube
Visst ska man ta väl hand om sin drömbil – men att lägga ner 80 000 kronor för att få bilen ren låter lite väl i värsta laget. Tydligen inte – Gurcharn Sahota driver Elite Detailing och erbjuder exklusiva tvättar för rullande dyrgripar.

Med en sådan prislista är det ganska säkert att sägas att Elite Detailing tillhör världens mest exklusiva biltvättare – men då kan de kunder som lämna in bilen räkna med att få en bil med ett yttre som är bättre än när det var nytt. Bland annat har lyxbiltvättaren lagt in ett speciellt golv som ska hjälpa honom att se dammpartiklar på bilarna han tvättar. Andra anmärkningsvärda arbetsverktyg inkluderar ett vax som kostar över 90000 kronor per fat och ett elektronisk mikroskop som kan se minimala repor.

250 timmar med ”extra allt”
Bilägare kan välja mellan flertalet olika behandlingar allt från fyra timmar och uppåt. Det ”stora” tvätt-programmet tar 250 arbetstimmar och innebär att han rengör varje del av bilen fem gånger. Gurcharn startade Elite Detailers för fem år sedan och har skaffat sig ett rykte bland ägare av lyxbilar. Att lägga så mycket pengar på en tvätt låter extremt – men det är inte bara ”wax on – wax off” som Gurcharn ägnar sig åt. Enligt egen utsago reparerar han även repor där det är möjligt.

Referens: Bytbil