Varför inte köpa en Batmobile?

Posted: 22nd juni 2010 by Philip in Nyheter
Tags: ,

the tumbler in the dark knight

Detta är The Tumbler i The Dark Knight

En av de coolaste bilarna att äga måste vara en batmobile från Batmanfilmerna. I den senaste filmen The Dark Knight kör Bruce Wayne (Christian Bale) runt i The Tumbler, en grotesk maskin som dånar far fram genom Gotham Citys kvarter och som minst sagt ser skräckinjagande ut. Några snubbar i Australien som tidigare gjort replikor på bilar som setts i filmer, till exempel Mad Max, visar nu slutresultatet av det som ska likna Batmans The Tumbler.

Det hela började med att den legendariske bilbyggaren Grant Hodgson lade upp bilder på The Tumbler på sin hemsida för att tala om att de bygger olika typer av bilar från filmer, men som inte hade en tanke på att ens försöka sig på att bygga batmobilen. Oturligt nog hörde en japansk klient av sig som absolut skulle ha en just sådan bil.

”Vi visste att om vi sa till honom att vi kunde göra det rakt upp och ner, skulle han gjort en insättning till oss omedelbart, så vi väntade med att svara på två veckor. Det finns naturligtvis inte några instruktioner om hur man bygger en sån här sak.”

”Men till slut, tänkte vi att det var ju bara en bil. Den måste inte flyga eller göra någonting utöver det vanliga så vi trodde inte att det skulle bli för mycket av en grej.”

Här är Hodgsons version av tumlaren

Med en fet insättning från klinten, satte sig Grant och Hayes med en bild av The Tumbler och ett förstoringsglas. De behövde en utgångspunkt. Deras ”Heureka ögonblick” kom när de fick syn på framdäcken. ”Om du har sett filmen, eller sett några statiska bilder av tumlaren ser du tydligt att framdäcken görs av Hoosier (Tillverkare av Speedway-däck). De kommer bara i en 15-tums fälg. Bingo!

Med en V8 på 560 HK från GM hörs det när den kommer...

”Så, när vi väl visste ett mått kunde vi räkna ut omfattningen av bilden.” Genom att bygga allt helt skalenligt baserat på framhjulen, fortsatte arbetet i snabb takt. Men det var mer på projektet än att bara bygga något med samma fram- och bakdäck och samma kaross. Hodgson var benhård med bilen som skulle hantera exakt på samma sätt som bilen i filmen.

”Vi satte oss och tittade på ”The Making of Batman Begins DVD”, särskilt avsnittet om tumlaren, om och om och om igen. Och varje gång vi såg något som vi kunde tänkas börja pilla med, satte vi igång att mäta, skära och bygga för attt sedan jämföra med bilderna från filmen igen. Det blev en ständig kamp om att hela tiden likna bilen i filmen…

Hodgson började bygga bilen 2006 och nu är den äntligen klar.

Nu är bilen så gott som färdig och skall levereras om cirka 1 månad till kunden i Japan. Det som saknas är efterbrännaren där bak och lite vapen som skall hängas på:) Om du är sugen på att köpa en så hör av dig till grabbarna i Australien, men jag lovar att det kommer kosta dig en slant.