Däckonline.. vågar man blogga om däckonline som är en konkurrent? Däckonline är säkert duktiga.. och det är vi också 🙂 .. Jag vill passa på att upplysa näthandlande däckkunder som funderar på Däckonline, om Bythjul,  och framförallt möjligheterna med att köpa däck av ett helsvenskt företag som bythjul.com.

 • Bythjul är ett helsvenskt företag. Vi har kontor i Sverige, vi har lager i Sverige och vi har kundtjänst i Sverige.
 • Vi på Bythjul är oerhört måna om att ha nöjda kunder – vi är inte så stora att vi någonsin vill slarva med det! Därför är vi här för att hjälpa våra kunder – oavsett situation.
 • Bythjul säljer aldrig något på vår hemsida som vi inte har full koll på – en del aktörer säljer produkter fast man inte har dem på lager. Därför kan vi hålla vad vi lovar avseende våra leveranstider. Bythjul är nog oftast snabbare i leveranserna än däck som skall skickas från utlandet.

Det bästa du kan göra är att jämföra, och ha gärna mina inspel i åtanke. Ring till oss, prata med Danne, Henrik, Philip eller Mia på kundservice och ställ lite frågor, och ring till våra konkurrenter så kan du jämföra!

Lycka till med ditt däckköp och klicka här så är du välkommen till Bythjul.com!

Torkel Hallander, VD bythjul.com

Vad skall man mer säga?

Jag tycker att du skall kika på bythjul innan du bestämt dig. Vi på bythjul försöker hela tiden tänka.. hur kan vi hjälpa kunden i det här läget? När du skall välja vad som passar på din bil har du flera olika sätt att komma fram. I vårt snabbsök ber vi dig fylla i ditt registreringsnummer. När du gjort det vet vi direkt vilken bil du har, och då vet vi också vilka däck som passar på din bil. Var uppmärksam på en sak bara.. om du bytt fälgar på din bil, eller köpte till ett sportpaket på bilen om du köpte den som ny.. då sitter inte originalfälgarna kvar.. och då kommer inte däcken att passa.. därför ber vi dig alltid kolla på dina däck som en säkerhetskontroll.. vi vill ju inte att du skall stå med fel däck i dina händer!  Om du nu inte vet ditt registreringsnummer får du fylla i vilken bil du har, vilken modell och vilket motoralternativ. Då vet vi vilka däck som passar. Om du inte vet vilken bil du kör i.. ja, då får du gå och kolla på däcken så att du vet vilken dimension som du har. Det brukar stå något i stil med 195 65 15 eller 205 55 16 eller så.. då fyller du i vilka siffror du hittade och sen visar vi förslag på däck. Här är en skillnad mellan oss och däckonline. Vi visar inte jättemånga däck, utan vi har gjort ett urval som vi tror skall vara intressant. Du får se några lågprisdäck, några ’goodvalueformoney’ däck samt några högprestandadäck. När du klickar på ett av däcken kommer du till produktsidan och här kan du läsa mer, jämföra, läsa tester, läsa andra kunders åsikter osv. Sen klickar du på köp och går vidare till kassan som vanligt. Om du skulle vara osäker tycker jag att du skall ringa oss för då kan vi svara på alla dina frågor! Du når oss på 0771 323232. vi har världens bästa kundtjänst, Henrik, Danne, Philip, Mia, Golara, Jenny, Sanna och några till!

Däckonlines affärsidé är väldigt lik alla andra internet-däckhandlare.. dvs först kommer man till en söksida.. där är Däckonline lika oss andra.. Däckonline har valt att du som kund får göra jobbet så du får kolla på dina däck vilken dimension du har på bilen, Det är den modell Däckonline har valt. Det finns inget rätt eller fel här – du får själv kika och jämföra däckonline med andra! När man väl valt vilken storlek man har på Däckonlines sida kommer man till däckonlines produktlistning. Här visar man upp en lång rad olika däck från olika leverantörer, och det är upp till dig som kund att välja vilket däck du vill köpa. Däckonline har många olika däckmärken och ibland kan det vara svårt att välja. Många bilister gillar att välja det däck som man redan har på bilen.. så passa på att kolla det när du kolla dimensionen om du nu är nöjd med det däcket dvs. Om du inte bryr dig om varumärket kan man ju kika på alternativ. Däckonline har i stort sett samma varumärken som alla andra.. När man väl klickar på ett däck kommer man tille n sida som handlar om just det däcket. Här kan man ofta läsa en del om däcket och så kan man kanske se på någon test eller så. Däckonline är ungefär likadana som alla andra här också. Sedan klickar man på köpknappen och då hamnar man i kassan. Internethandel på själva hemsidan är enkel hos Däckonline.

Något om däckonline och deras verkstäder i sverige:

Däckonline har verkstäder i flera svenska städer, precis som bythjul. I en del orter har man verkstad, och i en del orter har man inte verkstad. Bland orterna kan nämnas:

 • Däckonline i Åmål
 • Däckonline i Luleå
 • Däckonline i Piteå
 • Däckonline i Haparanda
 • Däckonline i Östersund
 • Däckonline i Umeå
 • Däckonline i strömstad
 • Däckonline i Hörby
 • Däckonline i Ystad
 • Däckonline i Mjölby
 • Däckonline i Skellefteå
 • Däckonline i Boden
 • Däckonline i Ånge
 • Däckonline i Svedmyra
 • Däckonline i Sankt Olof
 • Däckonline i Ågerup
 • Däckonline i Tomelilla
 • Däckonline i Skurup
 • Däckonline i Lillsved
 • Däckonline i Anderstorp
 • Däckonline i Falsterbo
 • Däckonline i Bjärred
 • Däckonline i Lomma
 • Däckonline i Staffanstorp
 • Däckonline i Veberöd
 • Däckonline i Dalby
 • Däckonline i Lund
 • Däckonline i hultsfred
 • Däckonline i växjö
 • Däckonline i värnamo
 • Däckonoline i allingsås
 • Däckonline i Alvesta
 • däckonline i Löderup
 • Däckonline i Sveg

Välkommen till Bythjul.com!

 • Sigfrid

  Helsvenskt? I beg to differ. Det är ju ändå norrmännen som äger den större delen av er.

  • VD

   Tja.. intressant inspel.

   Då får man prata definitioner på vad som är Svenskt.. Är volvo en svensk bil? Det skulle nog de flesta hålla med om.. Utländska ägarintressen finns det i många Svenska bolag. Jag tänkte så här: Bythjul har sitt säte i Sverige, Vi har vårt kontor, lager och vår distributionsapparat i Sverige. Alla som jobbar på Bythjul är Svenska. De som grundade bolaget är Svenska. Alla i styrelsen är Svenska. Om du ringer kundtjänst pratar alla Svenska… I min värld är det alla saker som påverkar kund som räknas.

   Man kan såklart välja din definition.. men det var inte så jag tänkte,

   mvh
   Torkel, VD Bythjul

 • VD

  Tvivlar på att du får däck från Tyskland på 2 dagar? även om det är 2-3 dagar är det ju snabbt, men om något krånglar blir det svårare.

 • Tommy@tommy.dk

  Ja däcken har alltid kommit på 2-3 arbetsdagar dessa gånger jag har beställt.

 • Stefan

  Märkligt att bythjul inte skriver hur mycket billigare än däckonline dom är?

 • Putte Pilot

  Vill passa på att varna för Däckonline! Köpte fyra Nokia WR åretrunt-däck 225/55/16 av dem för ett drygt år sedan. Förutom att deras ”representant” i Ekedalen utanför Tidaholm saltade räkningen duktigt (vilket gjorde att det blivit billigare att handlat i vilken Euromasterbutik som helst), var jag hyfsat nöjd med köpet. I samband med en reparation på min bil i Dec 2011, framkom att däcken var rysstillverkade, för den ryska marknaden. Jag struntar självfallet i om däcken så är tillverkade i Timbuktu, om man nu blir nöjd med kvalitén. Men hade jag vetat vad jag vet i dag, hade jag självfallet valt en annan däckleverantör. Inte på något sätt blev jag informerad om att Nokiadäcken ej var ämnade för Europa/Norden. Plötsligt kändes det låga priset inte så lågt längre. Jag har ju definitivt inte fått vad jag betalat för. Bilverkstan rådde mig att polisanmäla Däckonline för bedrägeri, & jag överväger i nuläget vidare åtgärder. Tänker till att börja med varna för dessa bondfångare på alla bilforum jag kan komma på. Gör inte samma misstag som jag (& 1000-tals andra), utan köp dina däck av hederliga handlare. Ok, det kostar någon tusenlapp mer, men du får i alla fall vad du betalt för. Hoppas detta hjälper presumtiva däckköpare att få upp ögonen.