Återvinn dina Däck

Posted: 19th april 2010 by Philip in Däckförvaring, Däckskola
Tags:

Däck är som vi alla vet en förbrukningsvara och vill du bli av med dina gamla slitna däck kan du åka till närmsta gummiverkstad som då skall ta emot däcket utan någon avgift. Vissa tar ut en avgift ändå men då bryter de mot förordningen. Det är nämligen så att den som placerar däck på marknaden har sedan förordningen 1994 ett ansvar för hur de hanteras när de tjänat sin tid på vägen. Många branscher följer samma koncept och den myndighet som övervakar detta är Naturskyddsverket och kommunens miljökontor. När du köper däck hos Bythjul ingår alltid en återvinningsavgift vilket alltså innebär att du skall kunna bli av med dina däck utan extra kostnad när tillfället ges. Detta gäller generellt för alla däckhandlare.

OBS! Värt att nämna är att om du kommer med däck som fortfarande sitter kvar på fälgen kan verkstaden ta ut en liten avgift för avmonteringen. Verkstäder kan endast ta emot ett begränsat antal däck och gäller det större mängder eller speciella däck så som traktordäck, ska du kontakta SDAB, svensk däckåtervinning.

Informationen är hämtad från SDAB:s hemsida.